Som vi alla vet är bitcoin inte i sitt största tillstånd. Valutan fortsätter att gräva djupare in i glömskan, och handlas nu till cirka 9 900 dollar i skrivande stund trots att den gick utöver linjen 12 000 dollar för drygt en vecka sedan.

Bitcoin är på väg mot en mörk plats

Enligt flera källor fanns det dock röda flaggor över hela kryptoutrymmet under de senaste veckorna, och bitcoin har länge riskerat att gå mot en extremt låg position på den finansiella stegen. Enligt Weekly Jab Newsletter :

En kvantitativ riskindikator som var känd för att upptäcka prisomkastningar nådde överköpta nivåer den 21 augusti, vilket tyder på försiktighet trots den hausseartade trenden.

Dessutom har saker och ting varit relativt skakiga med bitcoin-futures för sent, med företag som BitMex som „skryter“ med en öppen bitcoinränta på ungefär 800 miljoner. Det var samma nivå som för ungefär två veckor sedan – en annan period då bitcoin såg sitt pris sjunka lägre.

Det verkar som om det är mycket försäljningsaktivitet i hela rummet så sent. Det är troligt att bitcoin, när de når 12 000 dollar, inspirerade många människor att sälja sina stash eller åtminstone en del av sina stash, vilket kan vara det som fick den plötsliga nedgången till $ 9 000-serien.

Detta har varit ett allvarligt problem som slingrar sig i hela kryptoutrymmet i flera år. När bitcoin stiger, ska du vänta och låta det stiga ännu mer. Du säljer inte så fort du tjänar några dollar. Det här är inget sätt att investera, och mer än så, det riskerar hela det digitala utrymmet.

En analytiker på Crypto Quant förklarade i en intervju:

Gruvarbetare flyttade ovanligt stora mängder BTC sedan i går … tog bitcoin ur sina gruvplånböcker och skickar det till börser.

Medan omständigheterna kring bitcoin ser ganska dystra ut i skrivande stund, tror inte alla att detta är ett tecken på negativa saker som kommer. Vissa hävdar till och med att prisfallet är nödvändigt för att bitcoin ska förbli stark de närmaste månaderna.

Det här är kanske inte så hemskt

En anonym analytiker på Rekt Capital uppgav nyligen:

Bitcoin bekräftade en makrotjurmarknad i det ögonblick den bröt sin veckovisa trendlinje … Med detta sagt är dock prisjusteringar på tjurmarknader en naturlig del av en hälsosam tillväxtcykel och är en nödvändighet för att priset senare ska nå högre nivåer … Bitcoin kan återspåra som upp till 8 500 dollar samtidigt som den upprätthåller sin makrouppgång. En omprövning av denna nivå skulle utgöra ett „försök på nytt“ där en tidigare nivå av trycket på säljsidan förvandlas till en ny nivå av köpsidan. Efter varje halvering konsolideras priset i ett „återackumuleringsområde“ innan det bryter ut ur det intervallet mot uppåtsidan, men dras senare mot toppen av intervallet för ett „omprövningsförsök“.

Kommentare geschlossen