Britisk investeringsselskap selger gull til Bitcoin – vil Kina følge etter?

En britisk kapitalforvalter bytter fra gull til Bitcoin og snakker om en defensiv manøver. Den kinesiske statlige fjernsynet har også bestemt at Bitcoin har overgått gull – Max Keizer ser på dette som et bullish signal. Markedsoppdateringen.

Bitcoin-kurset lanserer et nytt angrep på $ 19,500-marken. Senest sviktet oksene kvelden 15. desember – i hvert fall foreløpig. Tross alt var korreksjonen denne gangen mindre dramatisk enn dagen før. I skrivende stund handles BTC til $ 19.700, litt over den høyeste tiden som først ble lagt ut 1. desember.

Bitcoin i stedet for gull: trenden fortsetter

Nå er det ingen måte du kan stole på at „19k“ blir satt i stein, da motstanden på $ 19.500 er sterk og den psykologiske barrieren på $ 20.000 kan være enda sterkere. For den langsiktige prisutviklingen er tegnene fortsatt – om Bitcoin Profit ikke mer enn noen gang – på vekst. Spesielt som et alternativ til gull som en butikk med verdi, ser Bitcoin ut til å sakte etablere seg blant store investorer. Det britiske investeringsselskapet Ruffer Investment Company kunngjorde nylig at det hadde investert 2,5 prosent av porteføljen i Bitcoin. Investeringen ble gjort i begynnelsen av desember og ble gjort på bekostning av gullposisjonen.

En av de siste tilskuddene [til porteføljen] er Bitcoin. Dette er først og fremst et defensivt grep, tatt i november etter at selskapet reduserte eksponeringen for gull,

det står i en melding til investorer som Ruffer publiserte 15. desember. Selskapet understreker at Bitcoin-investeringen bidro til å diversifisere gullposisjonen, men bare utgjør en brøkdel av gullbeholdningen.
Kinesisk statlig TV rapporterer om Bitcoin

En melding fra Bitcoin-kritisk Kina skaper for øyeblikket opprør. Den kinesiske statlige kringkasteren CCTV har publisert en artikkel om sin Weibo-tilstedeværelse som sier at Bitcoin Gold kan overgå investorenes gunst. Som det viste seg, har imidlertid artikkelen om gullinvesteringer allerede blitt publisert i et kinesisk investeringsmagasin. Bitcoin ble bare nevnt i forbifarten, i form av et sitat fra JPMorgan-sjef Nikolaos Panigirtzoglou. I forrige uke erkjente BTC potensialet for å konkurrere seriøst med gull.

Matthew Graham, administrerende direktør i Beijing-baserte investeringsselskap Sino Capital, ser CCTVs omtale av Bitcoin som et bullish signal:

Uansett er det faktum at det sendes på CCTV ganske viktig, jeg er ikke sikker på at utsagnets opprinnelse er så viktig.

Bitcoin er ikke ulovlig i Kina – vurder den enorme andelen som kinesiske gruvedrift har i gruvedriftmarkedet. Imidlertid er banker forbudt å samarbeide med kryptoselskaper.

Hvis Bitcoin nevner i kinesiske statlige medier, hoper seg opp, kan dette være en indikasjon på at denne harde holdningen fra de kinesiske regulatorene til Bitcoin svekkes. Det er imidlertid ikke nødvendig å ha noen illusjoner om at Bitcoin vil være tillatt som betalingsmiddel. Tross alt er Kina i ferd med å introdusere sin egen digitale yuan, DC / EP, som selvfølgelig er høysentralisert.

Bank of America Survey: Investorer er lange Bitcoin og korte amerikanske dollar

Mens Kina med sin CBDC også vil stille spørsmål ved hegemoniet til den amerikanske dollaren på lang sikt, gjør inflasjonen resten for å sette status på reservevalutaen. En fersk undersøkelse fra Bank of America (BofA) viser at trenden for øyeblikket har snudd mot amerikanske dollar. Som en del av en månedlig undersøkelse av 200 internasjonale fondforvaltere, fant BofA at pengene for tiden hovedsakelig strømmer til teknologiselskaper. 57 prosent av de spurte sa at de ser den største handelsaktiviteten i lange posisjoner i teknologisektoren, etterfulgt av korte posisjoner i amerikanske dollar (17 prosent) og lange investeringer i Bitcoin (15 prosent).

Ifølge Bloomberg antar 85 prosent av de spurte at prisene på markedene vil stige generelt i 2021. Imidlertid er mindre enn fem prosent overbevist om at BTC vil vise en ytelse over gjennomsnittet.

Kommentare geschlossen